vrijdag 15 januari 2010

Biologische appelen


Fruit is gezond en zeker biologisch fruit kan bijdragen tot een goede gezondheid. Dit is ook de filosofie van bureau ICEM, de organisatoren van de vakbeurs BioVak die volgende week, 20 en 21 januari a.s., in de Zwolse IJsselhallen wordt gehouden. Daarom worden in een samenwerking van ICEM met de biologische fruittelerorganisatie Prisma op de tweede dag van de vakbeurs op alle scholen in Zwolle biologische appelen bezorgd.

Overgewicht of de extreme vorm daarvan, obesitas, neemt in Europa toe. Bijna een derde van de mannen en een kleine 40 procent van de vrouwen kampt met overgewicht. Op dit moment wordt het aantal kinderen in Europa dat veel te zwaar is, geschat op 22 miljoen.
De gevolgen van overgewicht voor de gezondheid kunnen ernstig uitpakken; mensen worden gevoeliger voor hart- en vaatziekten, suikerziekte en bepaalde vormen van kanker. In de strijd tegen overgewicht bij kinderen is er nu het nieuwe Europese schoolfruit -programma. Van de 27 EU-landen hebben 24 aangegeven dat ze vanaf komend schooljaar meedoen aan het project.
Naar aanleiding hiervan en om aan te geven dat je, wanneer je iets doet dat beter meteen goed kan doen, heeft de organisator van BioVak (internationale vakbeurs voor de totale biologische keten) besloten nu al een gezonde voorzet te geven. BioVak wordt georganiseerd in samenwerking met de Vakgroep Biologische Landbouw LTO/Biologica.
BioVak heeft zich in drie jaar tijd ontwikkeld tot een evenement met ca. 300 deelnemers en vindt dit jaar voor de tweede keer plaats in het IJsselhallencomplex te Zwolle.
Als dank voor het prettige verblijf in Zwolle, de medewerking van de IJsselhallen, de gemeente Zwolle en de provincie Overijssel heeft ICEM en haar team van medewerkers BioVak gemeend dit jaar een gezond steentje bij te dragen aan een gezonde toekomst voor de Zwolse jeugd.
Daarom zullen op donderdag 21 januari aanstaande op alle basisscholen in Zwolle één of meerdere kisten met biologische appelen worden afgeleverd. Enerzijds om de leerlingen vast voor te bereiden op een gezond en lekker 2010, anderzijds om er de aandacht op te vestigen dat wanneer je iets doet, dit meteen dan ook goed moet doen. Hetgeen in dit geval betekent dat alle mensen die de biologische sector een warm hart toedragen hopen dat in het schoolfruit - programma uitsluitend gebruik zal worden gemaakt van het allergezondste, dus biologisch fruit. Wethouder Hennie Kenkhuis deelt op de komende week de eerste appels uit aan leerlingen van een basisschool.
(naam en adres school vanaf dinsdag bekend bij ICEM en Gemeente Zwolle)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten