vrijdag 29 januari 2010

Maastrichter Star 2010

De Maastrichter Star is de persprijs voor het beste of meest innovatieve product, jaarlijks uitgereikt door Culinaire Saisonnier op de European Fine Food Fair in Maasticht. De prijs bestaat uit een massief gouden speld in de vorm van een ster plus een enorme wisselbeker.

Dit jaar ging de prijs naar... een pitabroodje. Nu bent u niet van de Saisonnier-redactie gewoon dat deze enthousiast wordt voor een pitabroodje, daarom hier even wat uitleg. Het pitabroodje van Nina Bakeries is er in diverse formaten, ons viel het mini-formaatje op dat vele gastronomische toepassingen kan hebben. Na enkele minuten in de oven te hebben gelegen, komt er een fantastisch mooie geur af, de smaak is super. In tegenstelling tot andere pitabroodjes is het gegaarde deeg mooi elastisch en er zitten geen hinderlijke randjes aan. Het broodje is volkomen natuurlijk. Het is een typisch voorbeeld van een mooie innovatie, op tradities gebaseerd. In Israƫl is pitabrood namelijk het normale brood dat dagelijks gegeten wordt. Maak daar een mini-mini uitvoering van en de gastronomische sector zal er blij mee zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat dit product binnenkort in de kwaliteitsgroothandels beschikbaar zal zijn.



De prijs werd door uitgever Norbert Koreman overhandigd aan Marlies Wolters uit Echt. Zij importeert de producten van Nina Bakery sinds kort. Marlies schrok ervan dat ze de prijs kreeg en toonde zich een beetje emotioneel. De gouden speld, de beker, de titel, het zal ongetwijfeld een stimulans zijn voor haar jonge importbedrijfje. Marlies, proficiat!

Wilt u alvast meer weten over de achtergronden van het winnende product, surf dan naar http://www.ninabakery.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten