vrijdag 8 januari 2010

Biovak

Bezoek het Veredelingsplein op BioVak 2010

Op woensdag 20 en donderdag 21 januari 2010 vindt in de IJsselhallen (Rieteweg 4) te Zwolle de BioVak 2010 plaats. Een van de grote pleinen op deze omvangrijke vakbeurs met 280 standhouders is het aantrekkelijke en overzichtelijke Veredelingsplein waarop meer dan 20 vooral Nederlandse kweek- en handelsbedrijven hun uitgangsmateriaal voor de biologische land- en tuinbouw tonen. Het Veredelingsplein is georganiseerd in het kader van Organicseeds.nl.
Nederland heeft als grootste exporteur van pootaardappelen ter wereld ook voor de biologische sectoren in de land- en tuinbouw een flinke stap gezet. Dat geldt ook voor een groot scala andere gewassen, die op biologische boerderijen en tuinderijen worden geteeld. De Nederlandse Kweek- en Handelsbedrijven houden sinds een aantal jaren niet alleen heel specifiek rekening met de eisen die consumenten aan het product stellen, zoals smaak en uiterlijk. Zij houden bij de ontwikkeling van rassen ook rekening met de uiteenlopende teelt- en klimaatomstandigheden in belangrijke bestaande en nieuwe afzetgebieden. Ook in woestijnachtige gebieden.
Behalve goede ziekteresistenties krijgen ook aspecten als een goede stikstofbenutting en droogteresistentie de nodige aandacht. Veel rassen en nieuwe zaailingen worden al in een heel vroeg stadium onder biologische teeltomstandigheden beproefd.
Bij het Veredelingsplein vindt op donderdag 21 januari om 15.00 uur een workshop plaats over het thema 'Robuust biologisch uitgangsmateriaal'. Het gaat hierbij onder meer over de nieuwste ontwikkelingen in de veredeling van rassen voor de biologische teelt. Deze workshop is in zowel de Nederlandse als in de Engelse taal en wordt vanuit BioKennis verzorgd door het onderzoek (Wageningen UR / Louis Bolk Instituut), dat met een stand (nummer 351) op het Veredelingsplein staat.
Een bezoek aan het Veredelingsplein zal U een verfrissende kijk geven op de mogelijkheden van een gezonde, winstgevende en bedrijfszekere teelt van gewassen voor de biologische markt.
U kunt er de vertegenwoordigers van de Nederlandse Kweek- en Handelsbedrijven ontmoeten en kijken welke rassen aan uw wensen en voorwaarden voldoen.
Uit welk land of welke regio U ook komt, U treft er ook zeker iets aan waar U op voort kunt bouwen. Op het Veredelingsplein zijn wij van veel markten thuis.
BioVak 2010 is open op woensdag van 14.00 uur tot 22.00 uur en op donderdag van 10.00 uur tot 18.00 uur.
Entreeprijs voor de hele BioVak'10: 25 euro per persoon, eenmalig voor beide dagen
Toegangskaarten zijn op beide dagen bij de ingang verkrijgbaar of kunnen vooraf besteld worden bij de beursorganisator ICEM, tel. 0031 (0)180 31 46 62; e-mail: icem@biovak.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten