maandag 13 september 2010

Restaurant De Zwethheul wint Roussillon Dessert Trophy 2010

Vrijdag 11 september vond de finale plaats van de zesde editie van de Roussillon Dessert Trophy. Winnaars zijn Martijn Wetsteijn en Leroy Pechler van restaurant De Zwethheul in Schipluiden.
De finale van de Roussillon Dessert Trophy 2010 vond plaats tijdens het culinaire evenement Kunsthal Kookt in Rotterdam. Deelnemers kregen de opdracht om de beste match te maken van een zelfgekozen Vin Doux Naturel uit de Roussillon én een citrus dessert.
De jury koos unaniem voor de wijn-spijs combinatie van chef Martijn Wetsteijn en sommelier Leroy Pechler van restaurant De Zwethheul. Het dessert: “citroen met geuren en smaken van verveine en feijoa”. Erbij schonken zij de Muscat de Rivesaltes 2007 van Domaine Pouderoux. Deze wijn-spijs combinatie overtrof volgens de jury die van de andere drie finalisten Restaurant De Gieser Wildeman, het ROC Nova College en Grand Hotel Opduin. Simon Veldman: ‘’Pure klasse voor De Zwethheul met haar citrus dessert. Een mooi antwoord op de grote zeggingskracht van de Muscat. Het spel van zoet en zuur vormde een spannende pas de deux.’’
De hoofdprijs: een reis naar de Roussillon, inclusief stage bij de “École Internationale de Pâtisserie” van wereldkampioen patisserie Olivier Bajard in Perpignan.
De jury bestond uit sommelier Simon Veldman van Restaurant Vermeer, patissier Jeroen Goossens van Jeroen Goossens Dutch Pastry, wijnjournaliste Magda van der Rijst en culinair journaliste Sonja van de Rhoer. De juryleden beoordeelden de desserts in eerste instantie op wijn-spijs combinatie. Daarnaast telden originaliteit en presentatie mee.

Internationale finale in Frankrijk
Op 24 januari 2011 doet het team van De Zwethheul mee aan de internationale finale van de Roussillon Dessert Trophy in Perpignan, Frankrijk. Met hun winnende wijn-spijs combinatie zullen zij het opnemen tegen teams uit Frankrijk, België, Duitsland, Denemarken en Engeland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten