dinsdag 26 oktober 2010

KITCHEN PERFECTION IN CULINAIR THEATER VAN DK HOME

Kookdemonstratie Chef-kok Mario Ridder tijdens inspiratie dagen 31 oktober, 1 & 2 november.
DK HOME creëerde samen met interieurontwerpbureau FG Stijl een innovatief ‘hospitality concept’ in de showroom van DK Home in Meerkerk. Een culinair Theater waar intieme diners kunnen worden georganiseerd met relaties. De open keuken is uiteraard voorzien van de meest geavanceerde apparatuur. Onmiskenbaar zijn de luxe en slimme keuken utiliteiten van Sub-Zero – Wolf. De meesterwerkjes onder de keukenchic zijn niet alleen uiterst smaakvol vormgegeven, maar bovenal voorzien van werkelijk alle keukengemakken.

Uniek samenspel
Sub-Zero en Wolf completeert het luxe gastronomische concept voor deze buitengewone kookgelegenheid als geen ander. De hoogstaande apparatuur wordt nog steeds met de hand gebouwd in Amerika, voor een ultieme vorm van presentatie, betrouwbaarheid en design. De apparatuur is door zijn royale formaten uitermate geschikt voor op maat ontworpen keukens. DK Home heeft ambacht en vakmanschap hoog in het vaandel staan en is een specialist te noemen in het toepassen van traditionele technieken en het verwerken van natuurlijke materialen, zowel in interieurproducten als in architectonische oplossingen.

Pure kookmagie
Interieurarchitect Colin Finnegan en interieurstylist Gerard Glintmeijer van FG Stijl kregen ‘carte blanche’ bij het ontwerpen van de open keuken van DK Home. Herhaaldelijk past FG Stijl ontwerpen of materialen van DK Home toe in de vele ‘hospitality’ projecten die het bedrijf op haar naam heeft staan. Zo ook in het Culinair Theater waarin verschillende pronkstukken uit de collectie van van Sub-Zero en Wolf zijn verwerkt.
Het fornuis is vaak het warme hart van iedere keuken en zo ook ster van de show in dit theater. Het Duel Fuel fornuis van Wolf is allereerst gericht op professionele prestaties, maar valt ook op met zijn klassieke en uitdagende uiterlijk. Het fornuis is te herkennen aan stoere bedieningsknoppen in rood of zwart. De 'Coup de Feu' heeft een temperatuurgradiënt en biedt de mogelijkheid om uitgebreid, met meerdere pannen, te koken en met de extra grillplaat kun je ook in huis barbecueën. Op de individuele kookmodules zoals frituur, wok en stomer kun je alle kooktechnieken toepassen en je eten op verschillende wijzen garen. Het meer dan complete kookelement is centraal geplaatst tegen een opzienbarende bronzen achterwand. De omlijsting is van perkament en ebbenhout. Het geheel is geplaatst onder een schitterende koepel van vier meter doorsnede van laser-gesneden geborsteld RVS.
In de muur is ook de imposante inbouw koelkast BI36R en vrieskast BI36F geïnstalleerd met in het midden twee hoge wijnklimaatkasten. Fans van het merk zullen de typische industriële Sub-Zero ventilatieroosters meteen herkennen. De koelkast is uitgerust met het unieke microbiologisch lucht purificatiesysteem. Een techniek, ontwikkelt door de NASA, die de lucht ververst en zelfs ethyleen gas verwijdert, zodat vroegtijdig bederf wordt voorkomen. De koellades en wijnklimaatkasten zijn geïntegreerd en daardoor onzichtbaar in het op maat gemaakte meubel van Vonder. Een ander onontbeerlijk icoon van Sub-Zero is de vrijstaande PRO 48 koelkast van 100% roestvrijstaal met glazen deur. Het chef d'oeuvre in functioneel design werd voor het totaalplaatje aan drie zijden bekleed met zwart parelmoer. Helemaal in balans met het werkblad van de keuken, dat ook is ingelegd met parelmoer, in een fraai patroon van pauwenveren.

Kookdemonstraties
Dit culinaire theater is niet alleen een plek waar de gasten kunnen genieten van het inspirerende interieur, maar ook een plek waar ze culinaire hoogstandjes van gerenommeerde internationale topkoks kunnen verwachten. Kijk op de website van Sub-Zero / Wolf www.westye.eu.com voor kookdemonstraties om kennis te maken met de culinaire prestaties van de apparatuur.

Open dagen showroom DK Home:
Graag nodigen wij je uit in het culinaire theater van DK Home op 31 oktober, 1 & 2 november. Chefkok Mario Ridder van restaurant ‘De Zwethheul’ dat met twee Michelinsterren is bekroond, zal tijdens deze inspiratie dagen gerechten bereiden in het theater en laten proeven.
31 oktober: 12:00uur – 18:00uur
1 & 2 november: 11:00uur - 21:00uur
Locatie: Energieweg 39, 4231 DJ, Meerkerk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten