dinsdag 24 april 2012

24 restaurants slaan de handen ineen

Restaurant Alliantie ‘s-Hertogenbosch gelanceerd Na een voorbereidingsfase van ruim een jaar starten 24 Bossche Restaurants met een actieve samenwerking. Op initiatief van de gemeente 's-Hertogenbosch is een concept ontwikkeld om een brug te slaan tussen evenementen en de Bossche restaurants, de verblijfsduur van bezoekers te verlengen en pro-actief gasten te interesseren in een breed aanbod van activiteiten in ‘s-Hertogenbosch. Gerrit Greveling, ex-patron-cuisinier van het Bossche restaurant Chalet Royal en Marc Raaijmakers, directeur van de de Bossche middelbare Horeca School Koning Willem I College zijn in duoschap aangesteld als voorzitters van de club. Op 19 april presenteren zij trots de restaurant Alliantie ’s-Hertogenbosch aan de regionale en nationale Pers. Het internationaal gerenommeerde Van der Ven & Van der Ven Oriental Art is gastheer voor de lancering van de Restaurant Alliantie tijdens de Art Fair die op dit moment plaatsvindt in ‘s-Hertogenbosch. Wethouder Hoskam lanceerde de kersverse Bossche alliantie op 19 april officieel door eigenhandig een Magnum Veuve Clicquot te sabreren. Hij bracht vervolgens zijn complimenten en succes over aan het bestuur en sprak zijn genoegen uit over de diversiteit van de leden. Activiteitenplan De alliantie gaat van start met een ambitieus activiteitenplan voor 2012. Het eerste evenement waarmee samenwerking werd gezocht en gevonden is de Art Fair in Autotron. De Restaurant Alliantie presenteert zich daar van 15 tot en met 22 april met een Champagnebar, kleine gerechten en een actief Alliantie Promotieteam wat gasten wijst op de aantrekkelijke binnenstad en de kwaliteitshoreca. Het promotieteam reserveert voor gasten en standhouders plaatsen bij de leden en verzorgt op verzoek een gratis pendeldienst richting de binnenstad verzorgd door The Adventure. Er staan verderop dit jaar activiteiten gepland in samenwerking met ondermeer Jazz in Duketown, Bourgondisch ‘s-Hertogenbosch, Musuemweekend en Winterparadijs. De Alliantie hoopt hiermee de verblijfsduur van bezoekers aan de stad te verlengen en gasten actief in ‘s-Hertogenbosch te interesseren. Dit zal gebeuren door een attractief pakket van arrangementen en activiteiten maar ook een Alliantie diner coupon, culinaire routes, vergaderarrangementen en een netwerkborrel. Onderzoek De gemeente ’s-Hertogenbosch schakelde in 2011 Buro Belgers en Spanjer Horeca Advies in om onderzoek te doen naar het bestaansrecht voor een horecaplatform. De basis van dit verzoek lag in de nadrukkelijke wens een verbeterde aansluiting tussen horeca en evenementen en beurzen mogelijk te maken. Verder bestond er een sterke behoefte aan een vast aanspreekpunt. Het enthousiasme vanuit de horeca en de wens om samen te werken aan nieuwe initiatieven bleek groot. In korte tijd gaven 24 restaurants gehoor aan de uitnodiging deel te nemen. De Bossche horeca is weliswaar verenigd binnen de Koninklijke Horeca Nederland (KHN), afdeling ’s-Hertogenbosch, maar bovenstaande promotionele doelstellingen behoren niet tot de primaire taken van KHN. Deze Restaurant Alliantie gaat voor de restaurantsector in deze leemte voorzien. De alliantie is een actieve vereniging waarbij van leden wordt verwacht dat zij actief deelnemen aan de te organiseren activiteiten. Voor meer informatie over de Restaurant Alliantie ‘s-Hertogenbosch kunt u kijken op www.restaurantalliantie.nl Leden: Restaurant/Bistro Allerlei&Visserij • Casa Don Arroyo • Restaurant Artisan •  Restaurant Le Bateau •  Restaurant Coquille • Restaurant Christoffel • Eetbar Dit • Bistro de Eeterij • Kakama Asian Food & Bar • Restaurant Lux • Restaurant Le Méridien • Restaurant Nescio • Ristorante Da Peppone • Restaurant Pilkington's •  Restaurant Pollevie • Lunch en dinercafé van Puffelen •  Ries Eten & Drinken • Restaurant Sense • The Sushi Lounge •  ff Swanjéé Grill Wapaz, Wines & Cocktails •  Bistro Tante Pietje •  Restaurant d'Orient Uskudar •  Restaurant in den Zevenden hemel • Restaurant Zoetelief

Geen opmerkingen:

Een reactie posten