dinsdag 10 april 2012

Forward with basics

Culinaire innovatie met primaire ingrediënten! Creativiteit hoeft niet veel tijd en geld te kosten: met primaire ingrediënten en de juiste tools kun je heel bijzonder koken. De tijd is rijp voor een methode die chefs helpt om op een snelle en efficiënte manier geprikkeld te worden om zelf te gaan creëren. Vandaag is Gastronomixs gelanceerd! Gastronomixs is wereldwijd een unieke ideeëngenerator voor chefs en foodprofessionals die up-to-date willen zijn en vooruit willen. Het is een cross mediale inspiratiebron bestaande uit een online database, een Toolbook en live sessies in het land. Met de online database kunnen chefs eindeloos blijven evolueren en variëren op eigen gerechten en klassiekers met behulp van componenten. Componenten zijn deelrecepturen op basis van primaire ingrediënten. Met de creatiemethodes kunnen chefs gerechten vorm geven, dit zijn denkrichtingen. Ook geven we maandelijks meerdere suggesties voor composities (gerechten) waarop ook weer naar eigen inzicht gevarieerd kan worden met verschillende componenten! De database is super visueel opgezet en we streven altijd naar perfectie in recepturen en werkbaarheid. Gastronomixs is volledig onafhankelijk van de multinationale industrie en oprecht in informatievoorziening. De initiatiefnemers, Jeroen van Oijen & Inge Meijs, bouwen met eigen en geleend geld en de inzet van gepassioneerde vak vrienden hun droom. Het verdienmodel is transparant. Om de abonnementsprijs aantrekkelijk te houden (€8,- of €9,- per maand/per aansluiting) werken ze samen met kwalitatieve leveranciers die betalen voor gebruik van hun producten in de composities. Hier roept niemand hoe goed zijn product is, maar wordt het daadwerkelijk getoond! Daarnaast verdienen ze geld met de verkoop van het Gastronomixs Toolbook en licentieovereenkomsten voor scholen en foodservicebedrijven. Websites: www.gastronomixs.com / www.culiversum.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten