maandag 7 mei 2012

Website Academie Culinair Schrijven online

Het is zover: Onno Kleyns Academie Culinair Schrijven – ‘schrijven over wijn, schrijven over eten’- is in de lucht op academieculinairschrijven.nl en wijnschrijfacademie.nl. Hij biedt verschillende cursussen voor iedereen die beroepshalve of als amateur beter wil leren schrijven: journalisten, sommeliers, copywriters, restaurateurs, marketingmensen en bloggers. Het beschrijven van smaak is een belangrijk onderdeel van de lesstof, net als de verhouding tussen stijl en vaktechnische kennis. Het is nu eenmaal niet anders: sommige schrijvers proppen hun werk zo vol met feiten en jargon dat de lezers af- of zelfs nooit aanhaken, anderen komen nauwelijks verder dan het verhalen over wat ze zelf lekker vinden, wat op den duur saai wordt. Net als in een gerecht of wijn is de balans doorslaggevend. De cursisten hebben zeer verschillende startniveaus en doelen. Een gelouterd copywriter die zich op culinaire onderwerpen gaat specialiseren heeft heel wat anders nodig dan een sommelier die de wijnkaart wil optimaliseren of een pr-medewerker die zelf advertorials wil maken. Vandaar dat de Academie gemaakte opdrachten één op één bespreekt via Skype of als mp3-geluidsbestand. De Academie Culinair Schrijven is een initiatief van Onno Kleyn, culinair en wijnschrijver met 24 jaar ervaring. Hij schrijft voor de Volkskrant en andere bladen en heeft meer dan veertig boeken op zijn naam staan. Na in 2010 op uitnodiging een cursus gegeven te hebben aan de Utrechtse School voor Journalistiek, besloot hij zelf een opleiding te starten. Inmiddels hebben groepen in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam met succes cursussen gevolgd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten