dinsdag 9 november 2010

STARS, FOOD & ART 2010

12 CHEFKOKS & 24 MICHELIN-STERREN € 15.000,- voor het Rode Kruis Amsterdam

Dit weekend vond voor de vierde keer het culinaire evenement Stars, Food & Art plaats in hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Dankzij de inspanningen van culinair journalist en auteur Lise Goeman Borgesius Timmer kwamen maar liefst 12 internationaal gerenommeerde chefkoks in actie, gezamenlijk goed voor 24 Michelin-sterren. Tijdens twee gala-avonden bereidde elke chefkok, vanuit de keuken van chef Aurélien Poirot, zijn eigen 'signature dish'. Uniek was dat alle chefkoks, die elkaar meestal niet of nauwelijks kenden, intensief met elkaar samenwerkten. Dit samenspel van culinaire meesters leidde tot ongekende smaaksensaties. Sommelier Hans Tuin zorgde voor de bijpassende wijnen. Een zeer substantieel gedeelte van de couvertprijs kwam ten goede aan het project 'Samen in Amsterdam' van het Nederlandse Rode Kruis Amsterdam.

Chefs vrijdag 5 november
- Thomas Bühner, La Vie (Osnabrück, Duitsland) **
- Andréas Mayer, Mayer's (Zell am See, Oostenrijk) **
- Christophe Bacquié, Le Monte Cristo (Castellet, Frankrijk) **
- Lucas Rive, Bokkendoorns (Bloemendaal, Nederland) **
- Erik van Loo, Parkheuvel (Rotterdam, Nederland) **
- Paul van de Bunt, De Leuf (Ubachsberg, Nederland) **

Chefs zaterdag 6 november
- Arnoud Donckele, Résidence de la pinède ( St. Tropez, Frankrijk) **
- Philippe Gauvreau, Philippe Gauvreau (Lyon, Frankrijk) **
- Giovanni D'Amato, Il Rigoletto (Reggiolo, Italië) **
- Jean Sulpice, L'Oxalys (Val Thorens, Frankrijk) **
- Moshik Ròth, Brouwerskolkje (Overveen, Nederland) **
- Mario Ridder, Zwethheul (Schipluiden, Nederland) **

De presentatie van beide avonden was in handen van Astrid Joosten. Tussen de couverts door sloeg Peter Santa met het optreden van zijn strijkorkest, uitgerust onder andere met twee Stradivarius violen, een brug tussen de kunst van gastronomie en muziek. Zandkunstenaar Gert van de Vijver trakteerde de gasten vervolgens op unieke wijze op fantasierijke composities. Operazanger Moschi Franz besloot de culinaire avond op gepaste wijze door het Amsterdamse volkslied "Aan de Amsterdamse grachten" ten gehore te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten