donderdag 15 maart 2012

Eerste Hoogstraten aardbeien van 2012 aangeboden aan de Koning

De eerste zonnige dagen van het jaar zorgen her en der al voor lentekriebels. Na de donkere wintermaanden is de lente nu stilaan zijn opmars aan het maken.
De eerste aardbeien van het seizoen bevestigen de komst van de lente en vooral het lentegevoel. Na de verkoop van de eerste Hoogstraten aardbeien op woensdag 29 februari 2011, houden de Ghesellen van de Aardbei de traditie in ere door een kist van deze primeuraardbeien te bezorgen aan Koning Albert. Dit gebeurde vanmiddag, 14 maart 2012. Het Belgische Hof ontvangt elk jaar deze primeur en stelt dit zeer op prijs. Het aanbieden van de eerste aardbeien aan de koning staat symbool voor de start van het aardbeienseizoen. Dit jaar nam Kolonel Georges Roman ze in ontvangst voor Koning Albert.
De primeuraardbeien komen van het Proefcentrum Hoogstraten te Meerle. Het is de eerste keer dat Proefcentrum Hoogstraten zijn aardbeien mag overhandigen aan het Belgische Hof.
Veiling Hoogstraten verkocht in 2011 ruim 27,5 miljoen kg aardbeien onder het Hoogstraten-label, voornamelijk van de variƫteit Elsanta en realiseerde hiermee een absoluut record. Voor 2012 wordt een gelijkaardig of licht toegenomen volume verwacht, gebaseerd op de momenteel gekende areaalgegevens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten