donderdag 1 maart 2012

Oprichter W&G Groep Dhr. Brinkhorst (82) overleden

Dhr. Brinkhorst, de grondlegger van de W&G Groep met vestigingen in Best, Ede en Zoetermeer, is dinsdag 28 februari op 82-jarige leeftijd overleden. Brinkhorst Ede is het geesteskind van Dhr. Brinkhorst, die in 1954 poeliersbedrijf Brinkhorst startte.
Zo’n vijftig jaar geleden begint vader Brinkhorst in Ede een poelierszaak. Tot die tijd is hij werkzaam als postbode en krijgt van de mensen waar hij de post brengt de vraag of hij een kipje panklaar wil maken. De levende kip krijgt hij mee. Met zijn commerciĆ«le inzicht besluit hij dat er veel meer mee gedaan kan worden en een eigen zaak is een feit.
Zoon Wilco Brinkhorst neemt later de zaak in Ede over en zoon Michel Brinkhorst begint een kwaliteitsbureau. Zoon Victor volgt Dhr. Van den Burg op van het Hollands Wildhuis in Eindhoven en neemt rond 1990 ook de zaak van Dhr. Van Leeuwen in Zoetermeer over.
Met drie bedrijven, verdeeld over heel Nederland en met een landelijke dekking werd toen gekozen om onder de naam W&G Groep verder te gaan.
Wij herinneren Dhr. Brinkhorst als een gedreven man met passie voor zijn vak, die hield van een lolletje op z’n tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten