donderdag 29 april 2010

Aspergetitel levert Brienen aan de Maas vele mooie momenten


Het zal u niet zijn ontgaan dat Brienen aan de Maas onlangs door Culinaire Saisonnier werd verkozen tot Aspergerestaurant van de Benelux. Dat deze titel René Brienen geen windeieren heeft gelegd, werd de afgelopen weken eens te meer duidelijk. Direct na bekendmaking van deze belangrijke prijs bereidde hij in de Amsterdam Arena al voor Johan Cruijff zijn lievelingsgroente en werd de uitreiking van het certificaat op een zonnig terras in het bijzijn van honderden collega’s en vrienden gevierd. Daar hield het niet bij op, vervolgens trok hij samen met aspergechef Bertus Liefting en hoofdredacteur Joost van Roosmalen naar het Turkse Antalya om op het luxe resort Gloria Serenity een week lang de gasten te verwennen met zeven gangen van het witte en groene goud. Het is echter geen sinecure om het witte goud in Turkije te krijgen, gelukkig nam Roger Lenders van EGE Asparagus deze taak op zich en verzorgde hij tevens honderden kilo’s groene asperges van zijn eigen Turkse grond. Als kers op de taart werd René uitgenodigd om op de Nederlandse ambassade in Ankara excellentie Jan-Paul Dirkse en vijftig andere ambassadeurs en hoogwaardigheidsbekleders te laten genieten van de lentegroente bij uitstek.
Aangezien de IJslandse aswolk inmiddels zijn werk had gedaan, zat er voor de chefs niets anders op dan nog enkele dagen in het luxe resort te verblijven, een lokatie waar vorig jaar ook al zeventien Nederlandse sterrenchefs kookten. De tijd werd met plezier gedood op de golfbaan, waar nog even aan de handicap kon worden gewerkt, terwijl de collega’s thuis iedere dag volle bak draaiden door het behalen van de aspergetitel.
Op de foto ziet u René Brienen en Joost van Roosmalen in gezelschap van de ambassadeur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten