woensdag 14 april 2010

Voormalig sterrenrestaurant in Hasselt heropent zijn deuren in december 2010
Hasselt, 14 april 2010 – De renovatie van Domein Scholteshof in Stevoort is gestart. Na jaren stilte opent eind december 2010 het nieuwe Scholteshof zijn deuren. De ambities zijn groot. “Wij willen het Scholteshof opnieuw op de kaart zetten, eigentijds en met een nieuw elan. Ook willen we het vroegere toprestaurant zo snel mogelijk zijn sterrenstatus teruggeven”, aldus interim-directeur Jos Biermans. Het domein omvat naast het restaurant een luxehotel met 20 hotelkamers en 4 suites, diverse ruimtes voor vergaderingen, conferenties en privéfeesten. Ook krijgt het Scholteshof een modern en exclusief wellness- en beautycenter.

Met de toekenning van de bouwvergunningen in het najaar van 2009 is het licht op groen gezet voor de renovatie van het Domein Scholteshof. Het was jaren wachten op een wijziging in het bijzonder plan van aanleg, voor de ambitieuze bouwwerkzaamheden konden worden voortgezet. Het domein is 11 ha groot en ligt in het natuurgebied Herkenrodebos in Stevoort.

Restaurant op sterrenniveau
De heropening is voorzien voor december 2010. Het Scholteshof zal twee sfeervolle restaurants tellen van elk 65 couverts. Naast het prestigieuze restaurant à la carte, dat zo snel mogelijk zijn sterrenstatus terugwil, komt er een sfeervolle loungebar met een exclusieve champagnebar.

Luxehotel met wellnessfaciliteiten
Naast het toprestaurant moet het Scholteshof ook opnieuw een luxehotel worden van 4 sterrenniveau. “Het hotel krijgt eigentijdse, sfeervolle kamers met tijdloze materialen. Het interieur zal zonder meer modern zijn, al zullen er ook een aantal klassieke elementen zoals houten vloeren in verwerkt worden, om het intieme karakter te behouden”, aldus de jonge Oostendse interieurspecialist Nicolas Delahaye. Naast de zeven vergaderzalen komt er ook een grote seminarieruimte – alle uitgerust met moderne technische faciliteiten. Verder kan je in het nieuwe exclusieve wellness- en beautycenter genieten van wellness op zijn best.

Het domein en de tuinen
Het domein zal zijn landelijke karakter behouden en ook de beroemde kruidentuinen worden opgeknapt. Architect Jos Dubois van Drieskens & Dubois Architecten in Hasselt: “Van uitzicht zal het Scholteshof op zich niet veranderen, het wordt een reconstructie van de oude glorie. Wel krijgt het domein een meer open en hedendaags karakter. Uiteraard zal er technisch ook één en ander verbeterd worden.”

Het Scholteshof in Stevoort was het levenswerk van topchef Roger Soevereyns. Tussen 1983 en 2000 was het één van de culinaire toplocaties in ons land, waar politici, zakenlui en beroemdheden regelmatig over de vloer kwamen. Jos Biermans: “Wij zijn vastbesloten om van het nieuwe Scholteshof een toplocatie te maken. Het hele domein moet zijn klasse terugkrijgen: een unieke locatie in Limburg die wij internationaal op de kaart willen zetten. Om dit te realiseren, zijn wij intussen op zoek naar personeel, waarbij het vinden van een chef-kok en een maître onze prioriteit heeft. Ook voor het wellnessgedeelte zijn wij op zoek naar specialisten. We hebben nog heel wat ideeën met het Scholteshof, maar eerst en vooral willen wij er in december staan.” Wie hij straks graag als eerste gasten verwelkomt in het restaurant? “Prinses Mathilde. Tenminste als ze prinses Maxima meeneemt (lacht).”

Sollicitanten voor de functies van chef-kok, maître en wellnessspecialist(e) kunnen zich met CV en motivatiebrief aanmelden bij info@scholteshof.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten