woensdag 28 april 2010

Tour de Mailly

Kopmannen Château Neercanne fietsen naar Champagne
Vrijdag 7 mei a.s. zullen 9 medewerkers van Château Neercanne, waaronder Chef de cuisine Hans Snijders, 340 km per racefiets gaan afleggen naar Champagnehuis Mailly Grand Cru in Mailly (Frankrijk). Met het fietsen van deze tocht wordt er tevens geld ingezameld voor de Stichting Lob’Star. Afgelopen zaterdag werd de eerste cheque ter waarde van € 2.500,- overhandigd.
Philippe Cleuren, Banqueting manager van Château Neercanne, had het plan opgevat om met sommelier Dominique Jacobs in het voorjaar het kwalitatief hoogstaand Champagnehuis Mailly Grand Cru te gaan bezoeken. Beide Neerkanners zijn wielerfanaat en hadden zich voorgenomen om de 340 km. van Maastricht naar Mailly op de racefiets af te leggen. Dat plan werkte zo aanstekelijk naar hun andere collegae dat er inmiddels een wielerploeg van 9 renners is ontstaan waaronder de jubilerende Chef de cuisine Hans Snijders.

Goed voorbereid
Alle 9 renners hebben zich, op advies van sportarts Jos Benders (www.servicemedical.nl) aan een medische check up onderworpen. Daarnaast werden er verplichte trainingen georganiseerd. Professionele wielrennerkledij werd besteld en voorzien van de sponsoren. Dental Clinics Maastricht (www.dentalclinics.nl) is de hoofdsponsor.

Het goede doel: Stichting Lob’Star
De Dental Clinics Maastricht Tour de Mailly moet in 3 dagen worden volbracht en per afgelegde kilometer gaat er ruim € 5,75 naar het goede doel. Stichting Lob’Star zet zich in voor kinderen met kanker en hun familie. Het doel is een glimlach te toveren bij kinderen met kanker, door hen en hun familie eventjes uit de “ziektesfeer” te trekken. Voor meer informatie over deze bijzondere stichting kunt u terecht op www.lob-star.com

Start en Finish van de Dental Clinics Maastricht Tour de Mailly
De eerste etappe start op vrijdag 7 mei a.s. bij Neercanne. Zondag 9 mei stopt de Tour de Mailly op 13 kilometer voor het eindpunt. Maandag 10 mei vertrekken de overige collegae vanuit Maastricht met de ‘bezemwagen’ naar Mailly om daar aan de finish de 9 helden met een luid applaus en natuurlijk met een feestelijk en koel glas Mailly Champagne Grand Cru te ontvangen en te huldigen.
Peter en Ans Harkema, zijn erg trots: “dit soort initiatieven zijn zo bijzonder en “des Neercanne”! Ze borrelen spontaan op, maar vervolgens blijft het allemaal niet bij geborrel. De voorbereidingen zijn goed. En dat is zoals we weten het halve werk. En de uitvoering? Daar twijfelen we niet aan, dat komt echt wel goed.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten