vrijdag 30 april 2010

Hoofdinspecteur Wynand Vogel van Lekker geridderd

Hoofddorp, 29 april 2010 - Hoofdinspecteur Wynand Vogel van Lekker, dé restaurantgids van Nederland, is vandaag geridderd. Vogel krijgt een lintje in de Orde van Oranje Nassau voor zijn jarenlange inzet voor de Nederlandse gastronomie.
Lekker’s hoofdinspecteur was chef-kok bij Dikker & Thijs en Hotel Okura, runde daarna zelf twee toprestaurants, Sancerre en Les Quatre Canetons, en is medeoprichter van de titel SVH Meesterkok. Als SVH gilde-aanvoeder heeft Wynand Vogel talloze koks opgeleid, onder meer Cees Helder, Onno Kokmeijer en Guido Robert die op hun beurt weer beroemde sterrenkoks zijn geworden. Hij won verschillende prestigieuze culinaire wedstrijden en zet zich belangeloos in voor culinair advies in internationale kringen.

Gefundeerd oordeel
Als hoofdinspecteur van restaurantgids Lekker, een uitgave van Sanoma Uitgevers, maakt hij zich sterk voor culinaire kritiek, stuurt 70 rapporteurs aan en doet zelf de controlebezoeken om tot een gefundeerd en onafhankelijke oordeel te komen.
“Ik ben trots en ongelooflijk blij met deze waardering,” reageert Vogel. “Nu ga ik nóg gelukkiger dan ik al was door als trainer van het Nationale Jeugdteam voor het kampioenschap koken en met mijn inspecties voor restaurantgids Lekker.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten