vrijdag 13 januari 2012

ALFRED VAN DIJK WINT GOUDEN KOKSMUTS

Alfred van Dijk, chef-kok van Restaurant het Oude Dykhuys in Lisserbroek heeft maandag 9 januari de Gouden Koksmuts gewonnen. Hij kreeg de prijs uitgereikt door sterrenkok Gerrit Greveling, voorzitter van de Alliance Gastronomique, onder toeziend oog van juryvoorzitter Wynand Vogel en Roelof van Dinter, directeur Nestlé Professional, hoofdsponsor van de Gouden Koksmuts.

De wedstrijd om de Gouden Koksmuts is onderdeel van het Nationaal Kampioenschap, dat plaatsvond tijdens de Horecava in Amsterdam RAI. Het was de tweeënvijftigste keer dat de prestigieuze prijs werd uitgereikt. De opdracht bestond uit het à la minute bereiden van een amuse en een viergangen menu voor 4 personen op basis van uitsluitend verse ingrediënten.

De jury, bestaande uit de topchefs Lucas Rive, chef kok van De Bokkedoorns in Overveen, Bert van Manen, chef kok banqueting Kurhaus in Scheveningen, Gerrit Greveling en Waldrik Kremer, chef d’e’quipe Koksgilde Nationaal Team, beoordeelde Alfreds viergangenmenu met het hoogst aantal punten. Hierbij werd niet alleen op smaak gelet, ook de presentatie en de bereiding waren van groot belang.
Tweede werd Roy Eijkelkamp van Restaurant De Bokkedoorns in Overveen en derde Henri Brouwers, chef-kok eigenaar Restaurant Ons Behaeghen in Strijbeek.

De wedstrijd werd georganiseerd door Koksgilde Nederland, de grootste club van koks in Nederland met 2600 leden, in samenwerking met de Horecava.
Hoofdsponsors van de Gouden Koksmuts zijn Nestlé Professional, Rational en Deli XL. De NK Horeca wordt mede mogelijk gemaakt door Koppert Cress, Wüsthof, Ruig Wild en Gevogelte, VanDrie Group, Olivier en Figgjo, Chaud Devant, Gramm en Winterhalter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten