maandag 16 januari 2012

Nederland loopt zich warm voor EK Boulangerie

Het aftellen is begonnen. Op 4 en 5 maart vormt de vakbeurs Bakkerij Dagen in Amsterdam RAI het podium voor het Europees Kampioenschap Boulangerie voor acht landenteams. De wedstrijd wordt voor het eerst in Nederland gehouden. Terwijl het Nederlands Boulangerie Team hard traint voor een podiumplaats, zijn achter de schermen de voorbereidingen in volle gang. Bakkerij Dagen 2012 wordt van 4 tot en met 6 maart gehouden in Amsterdam RAI.
Al jarenlang staat Nederland trouw op de deelnemerslijst van menig EK en WK Boulangerie. In 2012 is Nederland voor het eerst gastland voor in totaal acht landenteams die strijden om ‘Les Pellons d’Or’, ofwel de Gouden Broodschieters, de hoogste Europese eer op het gebied van broodbakken. Luxemburg (Europees kampioen 2011), Denemarken, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal en natuurlijk Nederland zelf nemen het in drie wedstrijdcategorieën tegen elkaar op: brood, viennoiserie en het maken van een showstuk. Het thema van de wedstrijd is ‘Flora en Fauna’ en zal doorklinken in de producten die de teams samenstellen.

Het Nederlandse showstuk
Het Nederlands Boulangerie Team verdedigt de Nederlandse eer. Wereldkampioen (2010) François Brandt gaat de uitdaging aan het Nederlandse showstuk te maken, Peter Bienefelt ontfermt zich over de categorie brood en Wietse Schiere neemt de categorie viennoiserie voor zijn rekening.

Programma
Achter de schermen is het programma voor het EK volop ‘in wording’. Op de wedstrijdvloer worden vier complete bakkerijen ingericht, zodat vier teams het op twee wedstrijddagen tegen elkaar kunnen opnemen.

Op zondag 4 maart staan Nederland, Luxemburg, Portugal en Zwitserland op het programma. Op maandag 5 maart nemen Denemarken, Frankrijk, Spanje en Italië het tegen elkaar op. De prijsuitreiking vindt rond 16.30 uur plaats op de Bakkerij Dagen in Amsterdam RAI aan het einde van de tweede wedstrijddag. Raadpleeg voor de meest actuele informatie www.nbov.nl (EK Boulangerie/Pellons d’Or). Aan het einde van elke wedstrijddag worden alle producten tentoongesteld op speciale presentatietafels op de wedstrijdvloer.

Over Bakkerij Dagen
Tijdens de Bakkerij Dagen passeren alle facetten van het bakkersvak de revue. Er wordt aandacht besteed aan het product, maar ook aan het productieproces, samenwerkingsvormen, winkelinrichting en presentatie. Naast noviteiten en workshops kent hét landelijke platform voor de bakkerijbranche diverse spannende wedstrijden en informatieve demonstraties.
Bakkerij Dagen 2012 wordt van 4 tot en met 6 maart gehouden in Amsterdam RAI. De organisatie van de Bakkerij Dagen is in handen van Amsterdam RAI, onder auspiciën van de Stichting Bakkerij Toeleveranciers Federatie (BTF). De openingstijden van de beurs zijn op zondag 4 maart van 10.00 tot 18.00 uur, maandag 5 maart van 10.00 tot 19.00 uur en dinsdag 6 maart van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie is te vinden op www.bakkerijdagen.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten