vrijdag 13 januari 2012

HORECAVA 2012 SUCCESVOL

Horecava 2012, de grootste nationale vakbeurs voor horeca, catering en zorg, is succesvol afgesloten. In totaal brachten 56.619 professionals een bezoek aan het evenement; 11 procent meer dan in 2011. Horecava trok ook meer beslissers dan de vorige editie; ruim een derde van alle beursbezoekers is directeur of eigenaar. De eerstkomende Horecava wordt van 7 tot en met 10 januari 2013 gehouden in Amsterdam RAI.

Ondernemers konden op de Horecava kennismaken met trends en innovaties en kregen inzicht in hoe ze zelf grenzen kunnen verleggen om hun bedrijf nog toekomstbestendiger te maken. Beursmanager Joke van der Wijngaart van Amsterdam RAI: “De stemming onder de circa 600 exposanten was uitermate positief. Er werden goede zaken gedaan, nieuwe ideeën en contacten opgedaan. Men was zeer te spreken over zowel de kwaliteit van de bezoekers als de uitstraling van de beurs.”

Van Gouden Koksmuts tot Lekkerste Broodje
Horecava 2012 stond bol van de wedstrijden, zoals het Nationaal Kampioenschap Horeca voor toppers op het gebied van koken en gastvrijheid en het Lekkerste Broodje. De Gouden Koksmuts werd uitgereikt aan Alfred van Dijk, chef-kok van Restaurant het Oude Dykhuys in Lisserbroek. Izkaya Touch Table Restaurant & Bar in Rotterdam mag zich in 2012 Nationaal Kampioen Beste Gastvrijheidsformule Restaurants noemen. Mads Voorhoeve won het NK Flairbartending voor professionals. Zoë Lensen, werkzaam bij driesterren restaurant Oud Sluis in Sluis, heeft de Zilveren Koksmes gewonnen en heeft daarmee als eerste vrouw de titel Nationaal Kampioen Jonge Koks tot en met 25 jaar verworven.


Eerste Cas Spijkers Academie Trofee
Emiel Kwekkeboom, student van de Cas Spijkers Academie aan het ROC van Twente heeft op de Horecava de Cas Spijkers Academie Trofee ontvangen. Dit jaar werd deze trofee voor het eerst uitgereikt. De trofee staat voor vakmanschap, gedrevenheid en inzet en is beschikbaar gesteld door het bestuur van de stichting Cas Spijkers Academie. Bijzonder is dat deze jaarlijkse prijs op de geboortedag van Cas Spijkers wordt uitgereikt.

Een greep uit de overige prijswinnaars op de Horecava:

IceWizard uit Leiden - Horecava Innovation Award 2012

Pascal Gebben en Emiel Kwekkeboom, Landhuishotel De Bloemenbeek in de Lutte - NK Leermeester-leerling

Dégust in Hoogeveen - Bier & Gastronomie Award

George Walta uit Den Haag, werkzaam bij 'tHof van Eten - Lekkerste Broodje Horeca

Bjorn van Kesteren, werkzaam bij Het Paleis Schiphol - Lekkerste Broodje Catering

Jiwar Amin van het Stads Koffyhuis in Delft - Lekker Anders

Carlos en Anneke Faes van de Proeftuin in Eindhoven - HorecaHelden 2012.


Horecava 2013
De volgende Horecava vindt plaats van maandag 7 tot en met donderdag 10 januari 2013 in Amsterdam RAI en is zoals gebruikelijk alleen toegankelijk voor professionals.

Meer informatie over de Horecava is te vinden op www.horecava.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten