donderdag 20 januari 2011

BOCUSE D'OR

Wereldfinale Bocuse d’Or Lyon 2011 voor de deur



Laatste voorbereidingen in volle gang
Op 25 en 26 januari 2011 vindt in het Franse Lyon de wereldfinale plaats om de Bocuse d’Or 2011. De Nederlandse chef-kok Marco Poldervaart, commis Jan Smink, coach Leendert Klaassens en jurylid en voorzitter van Bocuse d’Or Nederland André van Doorn, vertrekken aanstaande zondag naar Lyon.

Op 20 januari 2011 vindt de laatste training plaats van Marco Poldervaart en zijn team. Een generale repetitie waar de allerlaatste puntjes op de i worden gezet. De training vindt plaats onder het kritisch oog van de Meesterkoks André van Doorn, Albert Kooy en Marc van Gulick. Ook Geert-Jan Vaartjes, chef de cuisine van Bilderberg hotel Landgoed Lauswolt die ter ondersteuning van het team meereist naar Lyon, is aanwezig. Poldervaart: "Bij deze wedstrijd is de top van de wereld aanwezig. Het komt aan op de kleinste details. Net als bij schaatsen gaat het om honderdsten van seconden. We trainen al wekelijks sinds juni 2010 en willen niets aan het toeval overlaten".
Wedstrijddagen en programma
Marco Poldervaart start als 8e team op de eerste wedstrijddag. Samen met de kanshebbers Frankrijk, Japan en België. Een aantal andere bekende favorieten, zoals Zweden, Denemarken, Zwitserland, de UK en Noorwegen, gaan op de tweede dag in de wedstrijdkeukens aan de slag.

De bekendmaking van de winnaars en de huldigingceremonie vindt plaats op 26 januari 2011 om 18.00 uur.
 
Namens Culinaire Saisonnier zullen Carine Van Steen en Philippe Schroeven aanwezig zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten