dinsdag 18 januari 2011

IJSVAK 2011

Op dinsdag 8 februari wordt het jaarlijkse ontmoetingsmoment voor ambachtelijk ijsbereiders gehouden in het NBC in Wageningen. IJsbereiders en -verkopers geven er acte de présence. IJsvak, is het nationale moment voor de ambachtelijke ijsbereider. De plaats voor het oppakken van de laatste trends en ontwikkelingen. Het IJscentrum organiseert IJsvak 2011 met als doel;
Het stimuleren van vakbekwaamheid, creativiteit en inventiviteit door middel van het bereiden van de lekkerste ijssmaak en het samenstellen van de beste ijscreatie. Hierbij spelen aspecten als hygiëne, presentatie en beroepshouding een essentiële rol.

Het programma
Tijdens IJsvak 2011 in het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen worden bezoekers via presentaties, voorlichting en workshops volledig geïnformeerd, zodat de branche goed voorbereid is op het nieuwe ijsseizoen. IJsvak wordt voor de zeventiende keer georganiseerd. Ditmaal voor de eerste keer samen met het NBC voor de derde keer door het IJscentrum en de VAIJ (Vereniging van Ambachtelijk IJsbereiders) en de vakwedstrijden inmiddels voor de vijfde keer in nauw overleg met de organisatoren van eerdere IJsvakken, de mensen van de Sector Fastservice van Koninklijk Horeca Nederland.
Het totale programma van IJsvak 2011 op 8 februari ziet er als volgt uit:
Noviteiten voor ijsseizoen 2011, gepresenteerd door de aanwezige Partners van het IJscentrum op het noviteitenplein.
De presentatie van het ondernemershandboek, dat i.s.m. het HBA, speciaal voor de ijssector ontwikkeld wordt.
De presentatie van de nieuwe Hygiënecode voor de IJsbereiding.
De presentatie van de activiteiten van de VAIJ.
De diploma-uitreiking van de cursisten van de cursus IJsbereiden - najaar 2010.
(De tijdsindeling van dit programma wordt nog bepaald)

De locatie
Nederlands Bakkerij Centrum
Agro Business Park 75/83
6708 PV Wageningen
0317-471212

De wedstrijdtijden
Aanvang van de Gouden IJsspatel 09.30 uur in Bakkerij 200 (let op)
Aanvang "de Gouden IJscreatie", - 15.00 uur. in Bakkerij 300 Aansluitend wordt de winnaar bekend gemaakt van deze wedstrijd.
Ca. 19.00 uur ´s Avonds is er een ijsbuffet met de prijsuitreiking van ´de Gouden IJsspatel´ en de ´IJssalon van het Jaar´.

Toegang tot IJsvak 2011:
Om toegang te krijgen tot IJsvak 2011 en de wedstrijdlocatie, kunt u via de website http://www.ijswedstrijden.nl/ toegangskaarten bestellen. Klik op deze pagina op de link; entreekaarten ijswedstrijden.
De toegangskaart bied u de gehele dag verzorging van koffie, thee en fris incl. lunch. Vanaf 16:00 uur kunt u ook gebruik maken van het drankbuffet. Voor de prijsuitreiking kunt u deelnemen aan een spetterend ijsbuffet en een overheerlijke wintermaaltijd. Zonder toegangskaart helaas geen toegang!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten