vrijdag 14 januari 2011

Een mooie maaltijd in Brabant

Ruim een half miljoen aan omzet op het gebied van streek- en/of biologische producten binnen zorginstellingen in Brabant en omgeving.

De VKGE (Vereniging Keukenmanagement Gezondheidzorg), opdrachtgever van het project “ Een Mooie Maaltijd in Brabant”, kan constateren dat 2010 een zeer succesvol jaar is geweest voor het project. In het afgelopen jaar is voor ruim een half miljoen euro besteed aan biologische en/of streekproducten door de deelnemende zorginstellingen. De Week van de Smaak is hierbij ėėn van de hoogtepunten. De verwachting is dan ook dat de einddoelstelling van het project (een omzet van een miljoen euro per jaar) gehaald zal kunnen worden. Wel heeft de tussentijdse evaluatie duidelijk gemaakt dat er potentieel nog veel afzetmogelijkheden liggen met name op het gebied van regionale producten; echter een centrale (regionale) distributeur ontbreekt hiervoor nog, aldus projectleider en VKGE-lid Phyllis den Brok. Volop marktkansen dus nog!
Het project “Een Mooie Maaltijd in Brabant” richt zich op een structurele verbetering van de maaltijd in zorginstellingen met gebruik van streekgebonden en/of
biologische producten met daarbij nadrukkelijke aandacht voor de ambiance waarin de maaltijden genoten worden.  Het project heeft een duur van 3 jaar.
Voor meer informatie over het project en de activiteiten van de deelnemende zorginstellingen zie www.vkge.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten