vrijdag 28 januari 2011

‘European’ leven ingeblazen op de EFFF

Met de aanwezigheid van diverse (inter)nationale regiopleinen wordt de ‘E’ van European nieuw leven ingeblazen tijdens de 17e editie van de European Fine Food Fair (EFFF). Deze vakbeurs voor gepassioneerde gastronomen vindt plaats van 31 januari t/m 2 februari in MECC Maastricht.
(Inter)nationale regiopleinen
De gastronomische regio’s Andalusië (Spanje), Roero (Italië), Pfalz (Duitsland), Vlaanderen (België) en Limburg (Nederland) presenteren zich met authentieke streekproducten, specialiteiten en ambachtelijke bereidingstechnieken op de EFFF. Met trots voor het eigen achterland kleuren streekproducenten met hun producten de gastronomische authenticiteit van hun regio in. De streekproducten zijn te vinden op het Andalusië Plein, Pfalz Plein, Roero Plein, Wereld Plein, Vlaanderen Plein en Limburg Plein.

Euro-Toques Nederland
Evenals voorgaande jaren verzorgt Euro-Toques Nederland tijdens de EFFF een afwisselend programma met niet te missen kookdemo’s en wedstrijden. Zo geven Alain Caron en Robert Buurma interessante en innoverende kookdemo’s, vertoont Nel Schellekens haar kookkunsten met geitenvlees en geeft Gerard Walters een demonstratie met visgerechten. Op dinsdag 1 februari gaan jonge talentvolle koks de strijd met elkaar aan om de felbegeerde ‘Young Rubbens Chef Award”

Culinaire Saisonnier
Ook dit jaar verzorgen vakmensen uit heel Europa demonstraties in de keuken van Culinaire Saisonnier op de EFFF. Om volledig aan te sluiten op het beursthema ‘internationalisering door regionalisering’ worden dit jaar enkele regio’s centraal gesteld door de verschillende chefs en patissiers. Niet de producten staan in het middelpunt, maar alle aandacht gaat uit naar diepgaande en boeiende demonstraties door de allerbeste vakmensen. Chefs die u op het kookpodium van Culinaire Saisonnier kunt verwachten zijn onder andere Renato Favaro van Ristorante Favaro (Esch-sur-Alzette, Luxemburg), Laury Zioui van L’Eveil des Sens (Montigny-le-Tilleul, België) en Frederik Deceunick en het gehele team van Sel Gris (Duinbergen, België). Op woensdag 2 februari om 14.00 uur wordt op de stand van Culinaire Saisonnier voor de tweede keer de felbegeerde EFFF Star uitgereikt. Deze jaarlijkse prijs geldt als ultieme beloning voor een gastronomisch product.

Opening door Paul van de Bunt
De EFFF wordt op maandag 31 januari om 11.15 uur met een culinaire show geopend. Tweesterrenchef Paul van de Bunt van Restaurant De Leuf deelt zijn kookkunsten tijdens een kookdemonstratie met het publiek. Masterchef en tv kok Alain Caron zal Van de Bunt tijdens de demonstratie het hemd van het lijf vragen. Jos Hessels, Gedeputeerde van de Provincie Limburg, geeft de beleidsvisie op streekgebonden gastronomie en legt uit welke stappen in dit kader door de Provincie Limburg ondernomen worden. De samenwerking met Roero en Pfalz is hierbij één van de speerpunten.

Kijk voor het volledige beursprogramma, de deelnemerslijst en overige actuele informatie op http://www.efff.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten