vrijdag 14 januari 2011

Duurzame Flanders Expo

Gent, 13 januari 2011 – Artexis beheert een netwerk van 4 tentoonstellingsparken in België: Gent (Flanders expo), Antwerpen (Antwerp expo) en Namen (Namur expo en Palais des congrès de Namur). Als beursorganisator heeft ze ondertussen meer dan 20 beurzen in haar portfolio. Het bedrijft groeit en de tewerkstelling in het hoofdkantoor van Gent neemt toe. Dit vraagt een aantal investeringen die Artexis zo duurzaam mogelijk wil implementeren. Een aantal plannen op korte en lange termijn zijn uitgewerkt.
Op de daken van Flanders expo installeerde Artexis i.s.m. Enfinity een zonnestroominstallatie van 10 miljoen euro die een hoeveelheid ‘groene’ stroom opwekt die overeenkomt met het verbruik van ongeveer 454 gezinnen. Hiermee voorziet het bedrijf zich van minstens 20 jaar duurzame energie, wat volledig past in het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-beleid van Artexis.
Achter de zijhallen voorziet Artexis in de nabije toekomst opvangbakken voor regenwater. In de sanitaire blokken in de hallen gebruikt Artexis dan enkel nog dit regenwater om de toiletten door te spoelen. Dit bespaart heel wat drinkbaar water, wat een belangrijke motivering was voor de investering van 400.000 euro. De infrastructuur van deze toiletblokken onderging o.a. daarom een renovatie ter waarde van 1 miljoen euro en is klaar om de jaarlijkse stroom van 1.1 miljoen bezoekers te ontvangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten