dinsdag 18 januari 2011

NGS bestaat 25 jaar!

Op maandag 14 februari 2011 viert het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS) haar 25-jarig jubileum. Sinds de oprichting door o.a. Peter Bruins, Paul Op ten Berg, Coen Pollaert, Arie de Weerd en Paul Schmidt is er veel gebeurd in het vakgebied van de sommeliers. Regelmatig staat het NGS in de belangstelling omdat er het gehele jaar door proeverijen en competities worden georganiseerd. Ook werkt het NGS regelmatig samen met organisaties zoals landen- en PR-bureaus, TV- en radioprogramma’s en vakbladen.
Het belangrijkste wat er in deze 25 jaar is gerealiseerd, is een zeer stabiele vakvereniging met een gezonde aanwas van jonge en getalenteerde mensen, die zich in de horecabranche met dit fascinerende vakgebied bezighouden. Hiermee is een solide basis ontstaan en werd een uitstekend platform gecreëerd waar deze vakmensen terecht kunnen. Inmiddels heeft NGS meer dan 200 leden.
In de loop van de jaren is de rol van de sommelier steeds belangrijker geworden in het restaurant omdat deze, indien hij of zij op de juiste manier wordt ingezet, een grote meerwaarde kan hebben. In bijna alle belangrijke restaurantgidsen kan men eigenlijk niet meer om de sommelier heen. Dit fenomeen is intussen zo belangrijk geworden voor het samenspel van de beide brigades, zodat er zelfs al boeken over worden geschreven als “Chef en Sommelier”.
Een tweede belangrijk punt is dat er nu een duidelijke taakomschrijving voor de sommelier bestaat en dat we al enige jaren bezig zijn een beroepscompetentieprofiel op te stellen voor de sommelier, zodat deze functie ook kan worden opgenomen in de lijst van functieprofielen van de horeca cao.
Een laatste succes is onze website: http://www.sommeliers.nl/ Een overzichtelijke site waar het NGS ieder die zich voor wijn en gastronomie interesseert op een prettige manier voorziet van up to date informatie.
We hopen dat we in de komende jaren net zo succesvol mogen zijn!

En natuurlijk moet een 25-jarig jubileum worden gevierd. Daarom komen leden, ereleden, oud-leden en sponsors met hun partners bijeen voor een groot feest op Valentijnsdag, maandag 14 februari 2011 in Hotel Manhattan te Rotterdam. Uiteraard zal menig flesje wijn open gaan en zal er flink worden getoast op een bruisende vereniging die nog maar 25 jaar jong is.
Namens het bestuur,
Bob Jurjens
PR officer van het Nederlands Gilde van Sommeliers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten